biochef-cat-jennie

Com triar un extractor lent ?

Els sucs frescos i naturals de fruita i verdura, com els sucs verds, comencen a ser tendència a Catalunya, ¿però saps que hi ha diferents maneres d’extreure el suc d’aliments frescos?

Tots sabem que fer el teu propi suc a casa és molt millor que comprar suc embotellat, carregat de sucre i substàncies artificials. Quan fas el suc natural a casa, controles exactament el que consumeixes, factor clau per a la nostra salut.

Jamie Allen fetn el seu suc preferit amb la BioCHEF Atlas Whole

A BioCHEF CAT creiem en els mètodes d’extracció lenta perquè hem experimentat personalment els seus beneficis durant els últims 5 anys.
Aquest article és una guia amb informació general sobre el món dels sucs, amb especial atenció en els beneficis de l’extracció de sucs en fred.

Breu història de l’extracció de sucs en fred

El primer extractor de sucs del món, el Norwalk, va ser inventat el 1930 per l’avi del Dr. Norman W. Walker. Norwalk esprem amb un sistema de premsa hidràulica i avui dia encara és produït.

norwalk

El següent extractor de sucs per premsa en fred va ser desenvolupat en 1993, el primer extractor de doble eix (twin gear Juicer) de GreenPower. Aquest va evolucionar cap als extractors de sucs horitzontals de la marca Oscar, amb un únic corró premsador.

twin-gear-juicer-
L’últim invent són els extractors de sucs verticals, que ara tornen a evolucionar amb dissenys de boca ampla que permeten esprémer de forma més ràpida i fàcil fruites i verdures senceres, per exemple pomes.

extractora_red

Tipus d’extractors / liquadores

La manera tradicional de espremut és amb una liquadora centrífuga. Les liquadores utilitzen una fulla que gira a gran velocitat per liquar els aliments i produir el suc.
Un altre estil són els extractors de sucs mastegadors, com el Champion 2000+, més lents que les liquadores, combinen 2 fulles planes i un colador fi.
I finalment hi ha els extractors de sucs lents (slow juicers) o extractors per premsa en fred (cold press juicers), també coneguts com liquadores en fred. Aquests utilitzen 1 o 2 corrons que giren lentament per trencar i premsar la fruita i verdura.

¿Extractor horitzontal o vertical?

Si tens dubtes entre un extractor horitzontal o vertical, tingues en compte els següents consells:
L’extractor horitzontal és més eficient per vegetals de fulla verda i fibrosos, com bledes, espinacs, api, col arrissada, etc. Tots dos són extractors de suc lents, slow juicers, encara que els extractors horitzontals requereixen més temps. Alguns extractors horitzontals, com Oscar Neo o BioChef Axis, també inclouen un regulador de polpa ajustable, de manera que pots graduar exactament la polpa que vols en cada suc. Aquests models també permeten fer pasta fresca i pa. La neteja de l’extractor horitzontal és lleugerament més ràpida perquè el filtre és més petit.
L’extractor vertical és més eficient per a fruites i verdures toves i mig dures. L’extracció vertical és més ràpida, especialment amb els extractors de boca ampla (Whole Slow Juicers). També pots fer llets vegetals i consumir directament, sense necessitat de colar-. Són molt més còmodes i ràpids d’utilitzar, tant el temps de preparació dels aliments (pelar i tallar) com el temps d’extracció és menor.

Com afecten les RPM a la qualitat del suc?

Dins de la categoria d’extractors de suc lents o slow juicers, és important tenir en compte que el mínim de RPM (revolucions per minut) no és la característica que marcarà el millor extractor de sucs. És important valorar el contingut nutricional i el rendiment de cada aparell.
De fet, l’extractor GreenPower Hippocrates, valorat mundialment com l’extractor de major rendiment del mercat, té les RPM més altes de tots els extractors en fred del mercat.
Les RPM únicament asseguren que el suc no serà escalfat de cap manera i que no tindrà cap impacte en si mateix, en la mesura que la paret de cel·lulosa s’obre prou per extreure el màxim d’enzims i nutrients.

Maximitzar la retenció de nutrients i enzims vius

“Let food be thy medicine and medicine be thy food” Hippocrates
Considerem que vols un extractor de sucs. Vols liquar fruites i verdures de la forma més ràpida? Una liquadora per centrifugació serà la millor opció ja que són molt econòmiques i ràpides. No obstant això, si vols un suc amb la màxima quantitat de nutrients i enzims vius, els extractors de suc per premsa en fred, (tecnologia cold press) seran la millor opció.
Diversos factors s’han de produir per obtenir un suc de qualitat amb el màxim de nutrients i enzims vius. L’esforç de torsió de la tecnologia cold press, combinada amb el gir a baixes revolucions i la precisió en l’extracció, determinaran la qualitat del suc obtingut.

Estudis independents

El nostre coneixement es basa en molts anys d’experiència i anàlisi de nombrosos estudis que demostren que els extractors per premsa en fred i mastegadors conserven els enzims vives, a més de conservar més nutrients que les liquadores d’alta velocitat.
El 2007, l’autoritat de consum Australiana “Choice” va realitzar un test en què va analitzar una mostra de suc de pastanaga espremut amb cada tipus d’extractor de suc / liquadora del mercat.
El resultat va ser que tots els extractors cold press i mastegadors proporcionaven aproximadament el doble de calci que les liquadores centrífugues. I un en particular, l’GreenPower Hippocrates, produïa més del doble de carotè alfa i carotè beta que qualsevol altra mostra.
Si no pretens consumir el suc just en el moment d’esprémer-, la millor opció són els extractors mastegadors o per premsa en fred. “Choice” també va conservar mostres de suc de poma de tots els extractors i liquadores durant 48 hores. Gairebé tots els centrifugats ja havien començat a deteriorar-se, mentre que els cold press i mastegats encara feien olor fresc i tenien bon aspecte.

El 1920 el Dr. Max Gerson va desenvolupar la Teràpia Gerson, que encara segueix viva gràcies a la seva filla, la fundadora de l’Institut Gerson. La Teràpia Gerson és un tractament natural desenvolupat per activar l’habilitat innata del nostre organisme de guarir per si mateix. A través d’una dieta biològica, orgànica, sucs crus, ènemes de cafè i suplements naturals, tracta causes subjacents de la malaltia com són la toxicitat i deficiència nutricional.
L’opinió de Gerson sobre les liquadores centrífugues:
“Quan la roda de moldre trencada contra una resistència amb un accés d’aire insuficient, es produeix electricitat positiva, introduint electricitat negativa a la paret envoltant. L’intercanvi d’ions positius i negatius mata els enzims oxidants deixant el suc deficient. “Dr. Max Gerson.

Factors clau en l’elecció d’un extractor de sucs

Escollir l’extractor de sucs en fred o liquadora que millor encaixa en amb el teu estil de vida és una decisió personal. Les dues opcions són bones per diferents raons, recorda els següents factors clau:
– Si vols cuinar o aplicar calor al suc, la liquadora centrífuga funcionarà genial.
– Si prens sucs per raons mèdiques o necessites obtenir el màxim de nutrients, l’opció ideal és l’extractor de sucs en fred.
– Si vols una beguda amb fibra, la millor opció serà una batedora de got, ja que els extractors de sucs lents separen gran part de la polpa del suc.
– Si desitges esprémer illes senceres, fruits secs, llavors, herbes i vegetals de fulla verda, els extractors per premsa en fred (cold press) són els més adequats.
– Si estàs fent una neteja amb sucs i confies en ells com a principal font de nutrients, recomanem un extractor en fred. (Contacti amb un especialista abans de realitzar una dieta).
Cultiva la teva pròpia fruita i verdura, o compra aliments de cultiu biològic, per reduir la quantitat de pesticides i químics de la teva alimentació. Triïs l’extractor que triïs, la qualitat dels ingredients és primordial.

“L’acció més significativa que una persona pot fer per millorar la seva vitalitat és augmentar la ingesta d’aliments vius i aigua pura” Roger Akins, fundador de BioCHEF.

Els extractors de sucs més populars de BioCHEF

BioCHEF ha estat pionera en la introducció d’extractors de sucs en fred en el mercat català i també a Republica Dominicana i Brasil.
La gamma de “Productes Aprovats” per Vitality4Life segueix un criteri molt simple: el producte ha d’oferir al consumidor un valor i qualitat superior, oferir beneficis per a la salut i reconèixer l’escassetat de recursos del planeta.

 

BiOCHEF CAT
Vegetables Inspiration of Chef’s
www.biochef.cat

 

Please follow and like us:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *